Workshop Science tassen - OnderwijsAdvies

‘Hoe kan dat nou?!’ 
Van nieuwsgierigheid en verwondering naar redeneren en probleem oplossen. 

Jonge kinderen zijn nieuwsgierig
Ze zijn voortdurend op ontdekkingsreis. Al handelend en met gebruik van al hun zintuigen ontdekken zij de wereld.  Kinderen stellen ook veel vragen, ze proberen dingen uit en willen weten hoe iets in elkaar zit of hoe iets werkt. Ze zijn leergierig en willen graag nieuwe dingen leren.  Leraren kunnen hen bij deze ontdekkingsreis begeleiden en hun nieuwsgierigheid prikkelen.

Stimuleren dat kinderen nieuwsgierig blijven
Het is van belang dat leraren kinderen uitdagen om op onderzoek uit te gaan, te experimenteren en verklaringen te zoeken. Op die manier stimuleer je de ontwikkeling en zorg je ervoor dat kinderen nieuwsgierig blijven.

Workshop Science tassen - 1,5 uur 
Deze workshop van OnderwijsAdvies geeft leraren van groep 1 en 2 handvatten om op speelse wijze met natuur- en scheikunde te werken. De deelnemers krijgen de gelegenheid om de experimenten uit de Science tassen zelf uit te voeren en met elkaar te bezien wat de mogelijkheden zijn voor de eigen praktijk.

Deze workshop kan bovenschools aangeboden worden als inspiratieworkshop, maar ook schoolspecifiek als aanvulling op een rekentraject.

Voor wie
Leraren groep 1 en 2.

Interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Norma Wilner van OnderwijsAdvies