Thema van de maand: alles op een rij

25 Juli 2017

Het thema van deze maand was Buitenspelen. Expertisepunt VHJK interviewde drie experts die vanuit praktijk, beleid en onderzoek te maken hebben met het thema van de maand. Heeft u de interviews gemist? Nog even alles op een rij:

Interview met de expert vanuit onderzoek: Mark Mieras
Mark Mieras is wetenschapsjournalist & natuurkundige, gespecialiseerd in hersenonderzoek. In opdracht van Jantje Beton onderzocht Mark in een literatuurstudie het belang van buitenlessen voor het kinderbrein. Daaruit blijkt onder andere dat met meer sport en spel, meer beweging, een beter lichaamsbesef en meer vrije speeltijd leerlingen cognitief beter kunnen presteren.

Interview met de expert vanuit de praktijk: Jasper de Ruiter
Jasper de Ruiter is natuurillustrator en verwerkt zijn tekeningen in laagdrempelige educatieve producten. Daarnaast is hij oprichter van De Speurzoekers. Dit merk omvat educatieve producten om kinderen de natuur te laten ontdekken, zoals zoekkaarten, loeppotjes en speurpakketten. Ook biedt hij via De Speurzoekers lesprogramma's aan scholen en geeft hij praktische tips over groene schoolpleinen.

Interview met de expert vanuit beleid: Froukje Hajer
Froukje Hajer is zelfstandig adviseur jeugdbeleid rond Kind, spel en ruimte. Zij is actief in vele besturen en netwerken rond het spelende kind. Froukje schreef ‘Werk maken van spelen, een oproep voor speelbeleid'. En heeft jarenlange ervaring op het terrein van onderwijs, welzijn en opvang en is belangenbehartiger op vele manieren voor het spelende kind. Zij verbindt praktijk en beleid.

Meer lezen en interessante links
Klik hier voor een overzicht met links, leestips en filmpjes die te maken hebben met het thema van de maand.