Thema van de maand: alles op een rij

30 Mei 2017

Het thema van de maand was 'Visie op babyopvang'. Expertisepunt VHJK interviewde drie experts uit de praktijk, beleid en onderzoek over dit thema. 

De expert vanuit praktijk is Kjille Soeting
Kjille Soeting is pedagogisch medewerker in de kinderopvang en docent bij Babygebaren Nederland. Zij verzorgt trainingen, workshops en lezingen over Babygebaren en Babysignalen voor professionals in Nederland en België. Lees het interview met Kjille Soeting hier.

De expert vanuit beleid is Heleen Versteegen
Heleen Versteegen is sinds 2000 werkzaam als senior adviseur en trainer bij Sardes. Zij organiseert onder andere sessies en inspiratiebijeenkomsten waarbij managers, pedagogisch medewerkers en ouders met elkaar nadenken over een visie op babyopvang. Daarnaast heeft zij de handreiking 'De baby in de opvang' ontwikkeld. In deze handreiking staan de visies van acht kinderopvangorganisaties beschreven. Lees het interview met Heleen hier.

De expert vanuit onderzoek is Sylvia Nossent
Sylvia Nossent is directeur van stichting Babywerk en lid van de sectie Het Jonge Kind van de sector Jeugd van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP). Lees het interview met Sylvia hier.


Meer lezen

Klik hier voor een overzicht met links, leestips en filmpjes die te maken hebben met het thema van de maand.